VIL DU VÆRE EN DEL AF FÆLLESSKABET hos STARTUPWORKS i AALBORG?

For at opnå det ønskede formål med StartupWorks’ kontorfællesskab
– nemlig at skabe et miljø med de bedst mulige vilkår for ambitiøse og skalerbare iværksættervirksomheder –
er det altafgørende at fællesskabet er sammensat af de ’rigtige’ virksomheder.

Dvs. iværksættervirksomheder som satser det hele og arbejder på fuld tid med deres ide og koncept. Det betyder også at det, som minimum, skal være virksomhedens founder, co-founder, CEO, eller partner der sidder på slottet. Et andet krav er desuden at virksomheden er mindre end 3 år gammel, og ikke beskæftiger mere end 5 medarbejdere på tidspunktet hvor der ansøges om plads.
På den måde får vi samlet de mest ambitiøse virksomheder, som alle brænder efter at skabe succes – ikke kun for sig selv, men også på tværs af virksomhederne i fællesskabet.

Der er altså to essentielle krav til de virksomheder, der ønsker en plads hos StartupWorks:

 1. At det er en fuldtidsiværksættervirksomhed hvor virksomhedens ledelsen – eller del af denne – skal sidde på stedet
 2. At virksomheden er skalerbar og gerne beskæftiger sig med tech

Hvad er en skalerbar iværksættervirksomhed?
Det kan være svært at afgøre om en virksomhed er skalerbar eller ej. Foreningen StartupWorks henviser til følgende eksempler på en definition af ordet skalerbar:

Et af de lysende eksempler på en skalerbar virksomhed er danske JustEat.
JustEat formidler kontakt mellem restauranter og kunder. Idet de ikke laver mad selv, har de ingen udgift til råvarer, personale eller køkkenfaciliteter.
Deres indtægt er kun relateret til, hvor meget kunderne køber hos de forskellige restauranter. Systemet fungerer altså ligegyldigt om der er 100 eller 100.000 transaktioner.
Det eneste det vil kræve at håndtere flere transaktioner er mere serverkraft. Derfor kan man altså nemt og uden større investeringer skalere virksomheden op.

I den anden ende finder man konsulent- og servicevirksomheder. Disse er typisk ikke særligt skalerbare idet deres indtægt er direkte afhængig af, hvor mange mennesker de har ansat, hvor mange timer de sælger eller hvor mange kunder der er på markedet. Det er derfor ofte svært at skalere en konsulentvirksomhed på en simpel måde, da det kan være vanskeligt at finde de rigtige medarbejdere, vanskeligt at forøge kundebasen på en simpel måde, samt vanskeligt skalere infrastrukturen.

Det skal dog nævnes, at nogle iværksættervirksomheder vil kunne komme i betragtning på trods af at de arbejder med konsulentopgaver.
Er man f.eks. i gang med at udvikling af en ny app vil det godkendes at, for at kunne finansiere dette, samtidig bruger tid på at udvikle apps for andre.

Hvorfor kun skalerbare iværksættervirksomheder?
Når vi vælger at begrænse vores beboere til skalerbare iværksættervirksomheder, så er det fordi disse typisk vil støde på udfordringer som andre typer virksomheder ikke har.
Eksempelvis vil de fleste skalerbare iværksættervirksomheder have en ny eller en ”disruptive” forretningsmodel.
Det vil altså kræve en del ressourcer at gøre forretningen klar til lancering, hvilket typisk vil medføre samarbejde med ekstern kapital fra investorer.

At lære at ”tale det rigtige sprog” og kende de ”rigtige” mennesker kan være altafgørende for om skalerbare iværksættervirksomheder får succes.
Desuden vil de fleste skalerbare iværksættervirksomheder have brug for teknisk bistand i form af programmering og/eller prototype/produktions-udvikling.
Det er vores overbevisning at når man samler flere skalerbare iværksættervirksomheder, så kan man lære af hinandens fejl og successer – og ikke mindst udvide ens relevante netværk.

Screeningsprocessen
Passer din virksomhed på det overstående, og ønsker du at ansøge om at få en plads i det professionelle fællesskab hos StartupWorks skal du igennem vores screeningsproces.
Vi har en screeningsproces for at sikre, at vi finder de virksomheder, som passer ind i – og ønsker at bidrage til – fællesskabet.
Derudover vil vi sikre, at vi ikke optager virksomheder som vil være i konkurrence med hinanden.

Rundvisning
Det første skridt i processen er at få en rundvisning på slottet. Dette gør vi fordi det er vigtigt for os, at folk ved hvad de kan forvente af en plads hos StartupWorks.

Normalt afholdes der rundvisninger hver tirsdag efter middag, men der er også mulighed for at aftale andre tidspunkter. Send en mail til tina@startupworks.dk – skriv ”Rundvisning” i emnefeltet.

Når du har været på en rundvisning, og såfremt du stadig er interesseret i at få en plads hos StartupWorks, kan du gå videre med selve ansøgningsprocessen.

Ansøgningsprocessen er enkel og foregår således:

 1. Download og udfyld denne ansøgningsformular, hvori du beskriver din virksomhed & forretningside
 2. Send din ansøgning til info@startupworks.dk – skriv ”Ansøgning” i emnefeltet

Når din ansøgning er modtaget, vil et panel bestående af tre personer (en fra bestyrelsen, en fra de øvrige lejere og en ekstern erfaren forretningsdrivende) vurdere din ansøgning. Såfremt din virksomhed passer ind i StartupWorks konceptet vil du kontaktet ang. en plads.

Er alle lokaler og pladser er udlejet, vil ansøgninger herefter komme på vores venteliste, og du vil høre fra os når der bliver en ledig plads.

Er der flere interesserede i samme ledige plads, eller er der tvivl om virksomhedens relevans, vil der inviteres til et interview med panelet.

FLEXPLADS

kr.1500/måned
 • Firmaadresse på slottet
 • Adgang til mødefaciliteter
 • Adgang til fælles lokaler
 • Adgang til interne arrangementer
 • Fleksibel arbejdsplads

FAST SKRIVEBORD

kr. 2500 /måned
 • Firmaadresse på slottet
 • Adgang til mødefaciliteter
 • Adgang til fælles lokaler
 • Adgang til interne arrangementer
 • Fast skrivebord & stol i delt lokale

EGET KONTOR

kr. 4000+ /måned
 • Firmaadresse på slottet
 • Adgang til mødefaciliteter
 • Adgang til fælles lokaler
 • Adgang til interne arrangementer
 • Eget aflåst kontor